Anunț important legat de COVID-19  Citește mai mult

Propel Advanced Pro câștigă distincția BikeRadar Bicicleta Aero a Anului!

miercuri, 17 mai 2023

produs

BikeRadar a anunțat atât de așteptații câștigători ai distincției Bicicleta anului 2023, iar în fruntea listei, în categoria Bicicleta Aero a Anului, se află noul Propel Advanced Pro.

Editorii publicației Bike Radar au analizat cele mai bune biciclete aero din acest an și au redus câmpul la patru finaliști: Trek Madone SLR 7, 3T Strada ICR Force eTap AXS, Ribble Ultra SL R Enthusiast și noul Propel Advanced Pro . Fiecare a fost testat în Marea Britanie, pe drumurile întortocheate și tehnice din și în jurul orașului Bristol.

Modelul specific testat a fost Propel Advanced Pro 0 AXS, care îmbină un cadru din carbon ușor AeroSystem Shaping cu un Sistem de roți Giant SLR 1 50 Carbon și SRAM Force eTap AXS cu transmisie electronică wireless.

Propel i-a impresionat pe testeri prin „echilibrul aerodinamic excelent și greutatea redusă, constructia de mare valoare, senzatia de rulare rapida si manevrabilitate sigura”.

Comparând-o cu modelul din generația anterioară, editorul senior de teste BikeRadar, Simon von Bromley, a descoperit că „această iterație pare mult mai mult o bicicletă de curse universală”.

Având în vedere caracteristicile remarcabile care au determinat BikeRadar să aleagă Giant Propel ca bicicleta aero preferată din 2023, von Bromley a spus că apreciază construcția totală, de la noul cadru mai ușor până la componente. El a numit șaua Giant Fleet SL „un favorit ferm” și a scris că ghidonul din carbon Contact SLR Aero „are o formă aerodinamică, dar totuși foarte confortabilă și oferă o amortizare excelentă a vibrațiilor”.

Von Bromley a evidențiat și roțile, scriind: „Setul de roți Giant SLR 1 50 disc este deosebit de impresionant. Împărtășește profilul jantei hookless cu setul de roți CADEX 50 Ultra Disc, mai scump, găsit pe modelele Propel Advanced SL, cu dimensiuni de 50 mm adâncime și 30 mm lățime. Construite cu spițe din oțel Sapim CX-Ray (24 față și spate) și butuci Giant (cu rulmenți din oțel), roțile sunt o completare fantastică pentru bicicleta.”

Rezumând performanțele sale, von Bromley a concluzionat următoarele: „Propel Advanced Pro dă senzația de competitivitate pe aproape toate tipurile de teren. Cadrul și roțile au o rigiditate mai mult decât suficientă pentru a transpune eforturile riderului pe șosea și încă păstrează acea fascinație tangibilă a unei biciclete de curse din carbon de bună calitate. Așa că, deși este adevărat că prețurile pentru bicicletele de șosea de ultimă generație au crescut semnificativ în ultimii ani, când poți obține atât de multă performanță la un produs din gama medie, un preț mai mare pare doar un exces.”

Pentru mai multe, vezi recenzia completă pe BikeRadar.com.

Și pentru toate detaliile tehnice despre noua gamă Propel, dă clic aici.

Share